Het Sterrenpalet Eibergen

Het Sterrenpalet Eibergen

Het Sterrenpalet Eibergen

Bij Het Sterrenpalet in Eibergen krijgen kinderen de ruimte. Hier hebben zij een paar duizend vierkante meter om te rennen, te spelen, te ontdekken en (bewegend) te leren. Samen met onze partners mochten wij van dit enorme terrein een samenhangend schoolplein (of misschien zelfs een schoolpark) maken. 

In december verhuisde de fusieschool naar deze plek aan de Prins Bernhardstraat in Eibergen. In het gebouw dat volledig is verbouwd, zat eerder een vmbo-instelling. Niet alleen binnen, maar ook buiten werd de ruimte goed aangepakt. In samenspraak met de kinderen, het onderwijsteam en de buurt zijn wij tot ons ontwerp gekomen. De uitgangspunten waren onder meer een groen schoolplein en bewegend leren. 

Op het plein hebben wij de kenmerkende Beweeg-Wijsbelijning aangebracht. Er zijn twee rekenpleinen, buitenles voorzieningen zoals enkele theaters, een zintuigenpad, insectenhotel. Bestaande speeltoestellen zijn deels hergebruikt. Nieuwe natuurlijke (gecertificeerde) elementen zoals boomstammenparcours hebben wij toegepast. Ook hebben wij gebruik gemaakt van een circulaire valondergrond. Wij hebben een sterk oog voor duurzaamheid en klimaatadaptatie.  

De afgelopen maanden is heel hard gewerkt aan het plein. Het is bijna klaar; op een paar kleine dingen na. Het theater met verdiepte sportplein is eind 2019 opgeleverd. Bovendien doet de natuur nu zijn werk. De planten moeten gaan groeien en zo wordt het plein steeds groener. Met recht ons laatste paradepaardje waarin alle facetten van wat er bij het realiseren van een groen schoolplein bij elkaar komen. 

De projecten die we op onze projectpagina laten zien is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Lukasschool Utrecht

Lukasschool Utrecht

Lukasschool Utrecht

In de zomervakantie van 2018 is de laatste hand aan het nieuwe Beweegplein van de Lukasschool in Utrecht gelegd. We hebben het plein stapje voor stapje en in samenwerking met de school ontwikkeld. Beweeg Wijs is al geruime tijd actief op deze mooie school in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Begin 2018 werd besloten om definitieve belijning aan te brengen. De opdracht was in eerste instantie om alleen belijning te realiseren. Maar al snel bleek dat de school al een paar keer had geprobeerd om het plein te vergroenen, aangezien het bestaande plein, op een paar bomen na, alleen uit harde materialen bestond en dat tegen de achtergrond van een wit gebouw. Het plein werd daardoor dan ook als erg onprettig ervaren.

Het vergroenen was tot nu toe nog niet naar wens niet gelukt. Het beschikbare budget was daarbij de voornaamste drempel. Daardoor besloten wij om toch een voorstel voor een natuurlijke speelzone te maken. Samen met onze vaste partner E4 parkeren hebben we een gunstig aanbod voor de uitvoering gedaan. De school heeft naar aanleiding van ons plan gekeken wat de financiële mogelijkheden waren. Na een kleine bezuiniging kregen we akkoord voor de uitvoering. Inmiddels is het gehele plan, inclusief belijning en groenzone uitgevoerd, een geweldig resultaat voor de kinderen uit Kanaleneiland!

De projecten die we op onze projectpagina laten zien is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Honesch Haaksbergen

Honesch Haaksbergen

Honesch Haaksbergen

Deze openbare basisschool ligt op een prachtige locatie, net ten zuiden van Haaksbergen. Door de ligging in het buitengebied heeft de de school al een mooi groen karakter.

De Beweeg-Wijsmethode komt op dit schoolplein in al haar glorie tot uiting. Het plein heeft namelijk niet alleen belijning conform de kleurenmethodiek gekregen, maar ook een heel divers programma voor de groenstroken langs de randen van het plein.

E4 realisatie heeft de zandbak aangepast zodat er ook kan worden vergesprongen. De verwijderde randen zijn hergebruikt als knoeitafeltjes. Het op maat gemaakte insectenhotel en het erachter gelegen zintuigenpad vormen samen een mooi geheel waar kinderen leren voelen en beleven.

Dit plein heeft maar liefst twee verschillende rekenvierkanten waar Beweeg Wijs een zeer uitgebreid programma voor heeft. Het grote buitenlokaal geeft volop mogelijkheden om in de openlucht les te geven.

We hebben een mooi idee van de school zelf verwerkt in het ontwerp van het plein; kleine haagjes die verspreid over het plein zijn aangelegd. Het plein krijgt hierdoor een groenere uitstraling en de kinderen kunnen de haagjes gebruiken als extra spelelement. De foto’s laten het plein een paar maanden na oplevering zien. Als het het groen meer volgroeid is, zullen we professionele foto’s plaatsen.

De projecten die wij op onze projectpagina laten zien, is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. 

Gaanderwijs Gaanderen

Gaanderwijs Gaanderen

Gaanderwijs Gaanderen

Gaanderwijs is een volledig nieuw aangelegde schoolomgeving, zoals je ze zelden ziet. Gaanderwijs komt voort uit de fusie van twee scholen; De Augustinus- en Martinusschool. Samen betrokken deze twee scholen in 2017 een nieuw gebouw. Naast het betrekken van een nieuw gebouw is Gaanderwijs ook een nieuw onderwijsconcept, gebaseerd op drie pijlers. Binnen dit nieuwe geheel heeft Beweeg Wijs een prominente plek gekregen. Wij ontwierpen de 10.000m2 grote schoolomgeving rond het nieuwe schoolgebouw volgens de kleurrijke Beweeg Wijs methodiek. Voor de groene onderdelen schakelden wij Advirens in. In de grote groene zone die om het gehele plein heen ligt zijn vele educatieve onderdelen, zoals een boomstammen balansparcours en stapschijven, opgenomen. Een geweldig mooi theater vormt een van de overgangen tussen de groene rand en en de hardere onderdelen van het plein waar de belijning op is aangebracht.

De projecten die we op onze projectpagina laten zien is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

OBS Stegeman Winterswijk

OBS Stegeman Winterswijk

OBS Stegeman Winterswijk

Het schoolplein van OBS Stegeman in het Gelderse Winterswijk is in 2017 uitgevoerd. Vanuit de ouders kwam de vraag of het mogelijk was om meer toezicht tijdens de pauzes op het plein te regelen, aangezien er na de pauze veel strubbelingen waren. Beweeg Wijs is toen benaderd om het buitenspelen meer structuur te geven. Na een jaar ervaring werd besloten om definitieve belijning aan te brengen en ook het plein op te knappen. Er zijn mooie groenzones met balansroutes, een pannakooi, wilgenhutjes en diverse belijning aangebracht. In de groenzones die langs de gevel van de school zijn aangebracht zijn diverse zitjes, waar kinderen kunnen chillen. Op het voorplein is een blotevoetenpad aangelegd. Nu enige tijd later wordt er veel gestructureerder gespeeld en zijn er minder ruzies na de pauze. (klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

De projecten die we op onze projectpagina laten zien is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.