Lukasschool Utrecht

In de zomervakantie van 2018 is de laatste hand aan het nieuwe Beweegplein van de Lukasschool in Utrecht gelegd. We hebben het plein stapje voor stapje en in samenwerking met de school ontwikkeld. Beweeg Wijs is al geruime tijd actief op deze mooie school in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Begin 2018 werd besloten om definitieve belijning aan te brengen. De opdracht was in eerste instantie om alleen belijning te realiseren. Maar al snel bleek dat de school al een paar keer had geprobeerd om het plein te vergroenen, aangezien het bestaande plein, op een paar bomen na, alleen uit harde materialen bestond en dat tegen de achtergrond van een wit gebouw. Het plein werd daardoor dan ook als erg onprettig ervaren.

Het vergroenen was tot nu toe nog niet naar wens niet gelukt. Het beschikbare budget was daarbij de voornaamste drempel. Daardoor besloten wij om toch een voorstel voor een natuurlijke speelzone te maken. Samen met onze vaste partner E4 parkeren hebben we een gunstig aanbod voor de uitvoering gedaan. De school heeft naar aanleiding van ons plan gekeken wat de financiƫle mogelijkheden waren. Na een kleine bezuiniging kregen we akkoord voor de uitvoering. Inmiddels is het gehele plan, inclusief belijning en groenzone uitgevoerd, een geweldig resultaat voor de kinderen uit Kanaleneiland!

De projecten die we op onze projectpagina laten zien is een greep uit de meer dan honderd pleinen die we inmiddels hebben gerealiseerd. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.