Tjerk van de Lune

Het samen met anderen bedenken van mooie projecten om die vervolgens te realiseren, vind ik het allermooiste dat er is. Zelf ben ik een zogenaamde stapelaar qua opleiding. Ik ben creatief, innovatief en doelgericht. Op jonge leeftijd begon ik bij mijn vader op kantoor aan mijn eerste klusjes en heb ik later bij diverse architecten- en projectmanagement bureaus gewerkt. Na mijn studie begon mijn werkende carrière bij een groot ingenieursbureau in Utrecht. Daarna ben ik mijn droom om zelfstandig ondernemer te worden achterna gegaan. Inmiddels heb ik een zeer gevarieerd portfolio opgebouwd bestaande uit projecten van klein tot zeer groot en complex. Samen met Claudie heb ik twee prachtige zoons, waardoor ik privé geregeld op school en de opvang te vinden ben. Vanwege mijn architectonische achtergrond is het ontwerpen van een school met buitenruimte een van mijn grote wensen. Ik ga die uitdaging graag met jullie aan.

tjerk@projectwijs.nl

Claudie Bolster

Mijn schoolloopbaan begon op een kleine dorpsschool in de Achterhoek. Samen met mijn vriendinnen sprongen wij op het plein touwtje, deden tikkertje en knikkerden. In de les luisterde ik ademloos naar de spannende avonturen van de GVR. Geïnspireerd deed ik mijn eerste voorzichtige stappen bij de schoolkrant. Op de middelbare school vond ik schrijven nog steeds leuk. Na een snuffelstage bij de Twentsche Courant Tubantia ben ik op de redactie Achterhoek blijven plakken. Ik mocht sfeerstukjes schrijven over de jammarkt, maakte verslagen van de gemeenteraad en interviewde plaatselijke ondernemers. Ik wist het zeker: ik wilde journalist worden. En zo geschiedde. Ik heb bij grote landelijke media gewerkt. Die journalistieke bagage breng ik graag over in mijn huidige werk. Ik herken een goed verhaal, heb schrijfervaring met allerlei teksten en formats, kan de juiste haakjes vinden en weet hoe media werken. De GVR vind ik nog steeds fantastisch. Ik lees het boek nu zelf voor, aan onze zoons.  

claudie@projectwijs.nl

Henk Bolster

Ik ben de grondlegger van Project Wijs. In de loop der jaren heb ik, samen met Ron ten Broeke, vele schoolpleinen bezocht en ontwikkeld in binnen- en buitenland. Ik woon tegenover een school waar volgens de Beweeg Wijsmethode wordt gespeeld. Ook de school waar ik als kind naartoe ging en waar mijn vrouw les gaf, gebruikt Beweeg Wijs. In Project Wijs kan ik alle bouwkundige kennis uit mijn loopbaan kwijt. Ik ben specialist op het gebied van het (her)ontwikkelen van gebouwen en pleinen. Dat doe ik op een zo duurzame en toekomstbestendig mogelijke manier. Ruim tien jaar geleden bouwde ik onze eigen energiezuinige woning en ontwikkelde ik meerdere projecten. Ik geef opdrachtgevers onafhankelijk advies en help hen op het juiste moment weloverwogen keuzes te maken. Ik adviseer bijvoorbeeld over de haalbaarheid van projecten, maar ook over de technische staat en energiehuishouding. Ik ontwikkel samen met Beweeg Wijs schoolpleinen in Nederland en Duitsland.

henk@projectwijs.nl