Medio april hadden we de eerste brainstormsessie met het beweegteam, VCO-Oost Nederland, Gemeente Berkelland en Beweeg Wijs over de nieuwe schoolomgeving voor Het Sterrenpalet te Eibergen. Gisteravond was de follow up.

Het totale plan van ca. 8000 m2 wordt door de gemeente Berkelland ontworpen. Iljitsj Ijsebrands van de gemeente gaf tijdens de eerste sessie uitleg over hun visie. Binnen het totaalplan zijn delen van in totaal ongeveer 2500m2 leeg gelaten die voor de Beweeg Wijsmethode kunnen worden ingevuld.

Ron ten Broeke van Beweeg Wijs heeft tijdens de eerste sessie uitleg gegeven over de methode en de mogelijkheden. De idee├źn die tijdens de eerste sessie waren bedacht, hebben we nu vertaald in een ontwerp als onderdeel van het geheel.

Iedereen was enthousiast over de hoofdopzet van het plan. Nieuwe inzichten die ontstonden naar aanleiding van het ontwerp, hebben we verwerkt in het nieuwe plan. Deze hebben we als input meegegeven aan de gemeente. Zij hebben beide plannen samengevoegd tot een geheel, zodat het totaal kan worden aanbesteed. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat van dit bijzondere project.